marți, ianuarie 20

vajhat (sau jocul pentru femei)

Stiti jocul din serile Harry Potter.Vajhat e si in realitate nu doar in fictiune sau SF.Ei bine,oamenii din zilele noastre joaca vajhat zilnic.Isi iau o cutie de bere,citesc continutul si codul de bare.Ciudat nu? O beau si dupa (in cazul in care sunt mai multi oameni) incep sa se bata cu cutiile de bere.Altfel,daca ar fi doar un singur om,n-ar mai fi amuzant.Nu? Pentru ca nu te poti juca de unu singur.Exista un caz,atunci cand esti deosebit de prost incat sa incepi sa te joci cu peretele.Peretele acela ia lovituri din partea ta,numai ca tu sa-ti poti inveseli ziua pentru un minut.Care e miza jocului? Femeile.Doi betivi se intalnesc pe Lipscani.Unul,mort de beat fiind,incepe sa cante.Canta despre femeia lui si cat de mult o iubeste.Femeia lui este speciala printe femeile din Bucuresti.Fie ca este o femeie grasa si deosebit de urata sau o femeia slaba si deosebit de frumoasa,el o iubeste.Si pentru iubirea ei bea zilnic.Bea de il uita Dumnezeu.Asta e prima poveste a primului betivan.Sot si sotie.Partea amuzanta d'abia acum vine.Incepe sa cante celalalt betivan.Despre aceeasi femeie.Descrierea e aceeasi.Canta despre femeia lui si cat de mult o iubeste.Femeia lui e cea mai speciala printre femeile din Bucuresti.Fie ca este o femeie grasa la extrem si urata sau o femeie anorexica si foarte frumoasa,el o iubeste.Asta e a doua poveste.Dintre un om simplu si o amanta.Cei doi se iau de gat si incep sa danseze.Iubesc aceea femeie.Ce e asa de rau? La noi totul e posibil.Curand,a doua zi de dimineata se vor trezi din betie.Si isi vor da seama ca defapt scumpa lor Marioara (asta e numele real al ei) e una si aceeasi femeie.Casatorita cu unul din ei si amanta pentru celalalt.
Daca v-ati uita la ei pentru o secunda.Miros de la distanta a bautura.Hoinaresc prin Lipscani zi si noapte.Chiar daca ei put si dau o tonalitate proasta a melodiei pentru Bucuresti,ei sunt fericiti.Marioara,saraca,desteapta cum e din fire,i-a dat afara din casa pe amandoi.Au venit amandoi in aceeasi zi la ea.Cumatre amant era pe canapea in sufragerie cu un pahar de vin in mana si se uita la televizor.De mentionat ca era in halat si cearsafurile din dormitor erau deranjate.In schimb cumatre sot,obosit mare de la munca,se intoarce acasa.Suna la usa si ce sa vezi.Cumatre Marioara nu raspunde."Nu-i acasa",ii trece prin minte sotului.Nici el prost din fire,se uita sub presul din fata apartamentului.Stie ca de fiecare data e o cheie de rezerva acolo.Si de data asta,se afla acolo.Ridica incet cheia,ca doar nu vrem ca el sa se accidenteze la spate.E si el om bun.Merita putina odihna cu un masaj delicat cu mainile sotioarei,la picioare.Deschide usa si intra.Si ce vezi? Haine aruncate peste tot in apartament si o dezordine de nedescris.Noroc cu fumul de tigara,ca parca mai inveselea atmosfera.
Se freaca tare cu mainile de ochi.Credea ca nu vede bine.Cumatre sot il vede pe cumatre amant pe canapea.Si ca povestea sa fie cat mai tare (vorba vine din zilele noastre),cumatre amant,nesimtitul,poarta halatul lui cumatre sot.Rusine sa fie pe el,or gandi cititorii.Nu i-a trebuit mult lui cumatre sot sa-l ia la bataie si pe prostul asta.Si ce crezi? Vine din spate,cumatre Marioara.Ii desparte pe amandoi si le spune vreo doua vorbe.Apoi fara sa regrete gestul ii ia de gulerul de la camasa si ii da afara din apartament.
Asa se face ca s-au gasit astia doi sa fie prieteni.Ca doar stiti cum e proverbul "prietenul la nevoie se cunoaste".Si asa au ajuns cei doi,impreuna cu bautura,sa-si petreaca noptiile si zilele pe Lipscani.
Acuma nu stiu daca mai pot fi gasiti pe acolo.N-am mai vizitat locul de vreo cateva seri.

2 comentarii:

Andra Irena spunea...

doamne cat am ras..
prea penala povestea...
=)))
simpatica Marioara asta
place place

Crookshanks spunea...

@andra: marioara ruleaza!

Cartoon Network Pictures, Images and Photos